Visi bloga raksti
Īpašums

Kāpēc nepieciešama mājokļa apdrošināšana?

2024. gada 5. febr.
Visi bloga raksti
Īpašums

Kāpēc nepieciešama mājokļa apdrošināšana?

2024. gada 5. febr.

Mājokļa iegāde ir aizraujošs un priekpilns notikums, jo īpaši, ja tas ir Tavs pirmais mājoklis. Gatavošanās, lai ievāktos jaunajā mājoklī, mājokļa iekārtošana atbilstoši savām vēlmēm un gaumei, bez nepieciešamības vienoties ar īres mājvietas īpašnieku vai citām personām, ir aizraujošs un patīkams process. Tomēr šo prieku var aizēnot tas, ka līdz ar mājokļa iegādi, parādās arī dažādi pienākumi, kas pirmajā mirklī neatklājas.

Tavi īpašnieka pienākumi

Šajos pienākumos ietilpst rūpes par mājokli, kas ietver ikdienišķu jautājumu risināšanu un arī zaudējumu kompensēšanu gadījumos, kad Tev piederošais īpašums ir trešām pusēm radīta kaitējuma cēlonis. Piemēram, izsists logs, kā labošanas darbi, atšķirībā no īres īpašuma, ir Tavs pienākums, vai arī apakšējos stāvos dzīvojošajiem kaimiņiem radīti zaudējumi, jo bojāts ūdens krāns ir izraisījis ūdens noplūdi. Tā kā Tu esi mājokļa īpašnieks abos gadījumos, Tev ir pienākums uzņemties atbildību un atrisināt šīs problēmas.

Mājokļa apdrošināšana, ir labs risinājums, lai Tu varētu sevi pasargāt nelaimes gadījumos, ja tie saistīti ar Tavu mājokli vai personīgo mantu. Atkarībā no izvēlētā apdrošināšanas seguma, mājokļa apdrošināšana var būt noderīga arī gadījumos, kad, piemēram, Tavi bērni ar skrejriteni ir nejauši saskrāpējuši kaimiņa transportlīdzekli vai arī kaut kas ir atgadījies ar kāda cita ģimenes locekļa personīgo mantu. Lai pasargātu sevi šādos gadījumos, svarīgi izvēlēties atbilstošu apdrošināšanas segumu personīgajai mantai, lai nodrošinātu, ka apdrošināšanas summa sedz iespējamus konkrētās mantas zaudējumus. Iepriekš minētais attiecināms arī uz ierīcēm, apģērbu, skolas piederumiem, velosipēdiem un citu personīgo mantu, kuru vērtība atrunāta apdrošināšanas polisē pirms tā tiek parakstīta. Šādā veidā tiek samazināts pašrisks, tāpēc prieku par savu mājokli iespējams izbaudīt vēl vairāk.

Kāda apdrošināšana ir nepieciešama?

Papildu personīgās un kustamās mantas aizsardzībai, izvēloties mājokļa apdrošināšanu, būtiska ir arī civiltiesiskās atbildības apdrošināšana. Tā ir jo īpaši svarīga, ja apdrošinātais īpašums radījis kaitējumu trešām pusēm. Šādas situācijas var būt nepatīkamas, it sevišķi tad, ja Tev nav vajadzīgo zināšanu un prasmju izvērtēt situācijas nopietnību un iesaistītajām pusēm nodarītā kaitējuma apmēru. Tāpēc tad, ja mājokļa apdrošināšanā papildus ir iekļauta civiltiesiskās atbildības apdrošināšana, nodarītā kaitējuma atbildības apmērs ir precīzāk saprotams un skaidri atrunājams visu pušu starpā. Tāpat ir vērts atzīmēt, ka civiltiesiskās atbildības apdrošināšana sedz ne tikai daudzdzīvokļu ēkās nodarītus zaudējumus kaimiņiem, tā ir tikpat noderīga arī gadījumos, kad pie Tavas privātmājas paslīd un nokrīt kājāmgājējs vai arī no mājas jumta noslīdējis sniegs vai ledus sabojā pie Tavas mājas novietotu transportlīdzekli. Tāpēc, pirms iegādāties apdrošināšanas polisi, ir svarīgi iepazīties ar civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas noteikumiem un nosacījumiem, lai izvēlētos savam mājoklim atbilstošu apdrošināšanas segumu.

Ja iegādājoties mājokli jauno projektu ēkās, mājokļa apdrošināšanas iegāde šķiet loģisks solis, jo īpaši saņemot aizdevumu mājokļa iegādei, tad šādas apdrošināšanas nepieciešamība vecākās ēkās esošiem īpašumiem tiek apšaubīta. Dažkārt tie varētu šķist kā nevajadzīgi papildu izdevumi. Savukārt tostarp zaudējumu rašanās gadījumā, izdevumi varētu likties tik niecīgi, ka to atlīdzināšana netiek uzskatīta par nepieciešamu.

Protams, sabiedrībā ir sastopams arī uzskats, ka neviens no apdrošināšanas veidiem nav nepieciešams, un vienmēr var paļauties uz veiksmi, uzskatot, ka nekas slikts nenotiks. Tomēr ir vērts atcerēties par Mērfija likumu, kas atgādina, ka tieši šādos gadījumos ir ieteicams iegādāties atbilstoša veida apdrošināšanu. Mēs visi esam dzirdējuši teicienus “Sargies pats, tad Dievs Tevi sargās” vai “Labāk ir novērst problēmu, nevis ciest no tās sekām”. Tiem, kuri uzskata, ka negadījumu radītās izmaksas var segt paši, būtu jāpatur prātā, ka vairumā gadījumu izmaksas ietver ne tikai jaunu flīžu, apdares vai citu materiālu iegādi. Tāpat nepieciešams iegādāties darbarīkus, lai veiktu remontdarbus, un tad, ja paša zināšanas un prasmes nav pietiekamas, šo darbu veikšanai nepieciešams nolīgt profesionāļus. Tādējādi sākotnējās izmaksas var būtiski palielināties.

Mums rūp Tava atbildības sajūta!

Iegūsti informāciju par dzīvokļa, mājas un iedzīves apdrošināšanas iespējām un piesaki apdrošināšanu BTA mājaslapas sadaļā Īpašuma apdrošināšana.

{{coveredPopup.title}}

{{coveredPopup.description}}

{{item.badge}}
{{item.title}}
{{formattedPrice(item.price)}}
{{item.title}}
{{sparsePrice(price, true)}} €
{{coveredPopup.title}}

{{coveredPopup.descriptionCasco}}

{{coveredPopup.descriptionMtpl}}

Pašrisks KASKO
{{transform.translate(title)}} {{value}}
insurance_option_subtitle
{{transform.translate(insuranceOptionsValue)}}
Apdrošinātie riski

Mēs, BTA, atlīdzinām par personas, kura pie mums apdrošinājusi transportlīdzekli, nodarītajiem zaudējumiem ceļu satiksmes negadījumā, trešo personu (citu transportlīdzekļu īpašnieku, velosipēdistu, gājēju) ārstēšanās izdevumus, kā arī trešo personu īpašumam nodarītos zaudējumus.

{{coveredInfoTextMtplWithRoadAssistance}}

{{coveredPopup.title}}

{{coveredPopup.description}}

{{translation('one_property_covered_deductible')}} {{coveredPopup.deductible}} €
{{translation('one_property_covered_risks')}}
{{localized(value.tooltipDescription)}}
{{coveredPopup.coveredContent.title}}

{{coveredPopup.coveredContent.description}}

{{item.title}}
{{coveredPopup.formattedPrice(item.price)}} €/pers.
{{localized(risk.title)}}
{{coveredPopup.sparsePrice(price, true)}} €

Ļauj mums Tev atgādināt!

{{productReminderMessage}} {{productReminderDate}}.

Piekrītu saņemt īpašos piedāvājumus un informāciju
Sesija beigsies pēc:

{{sessionTimeout.formattedTime}}

popup_year_of_driver_license
btar_popup_vehicle_data
{{ fieldsPopupHeading }}
{{ cmsFields.youngestDriver.label }}
btar_age_not_in_range
no_youngest_driver_age_error_message
{{ cmsFields.drivingExperience.label }}
no_driving_experience_error_message
{{ cmsFields.territory.label }}
Lūdzu, norādi teritoriju!
{{ cmsFields.drivingExperienceLessThanThreeYears.label }}
Lūdzu, norādi vadīšanas pieredzi!
{{popup.textTitle}}
btar_please_wait

btar_popup_few_seconds

{{ transform.translate('upgrade_offer', 'nba') }}
{{ popupService.current.data.nba.heading }}
{{ transform.translate('btar_one_dashboard_due', 'dashboard') + ' ' + popupService.current.data.due_date }}
Cookie
Sīkdatnes
Cookies Settings
Sīkdatņu pārvaldība
Lai šī tīmekļa vietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes.
Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un mārketinga sīkdatnes.

Ja piekrītat visām sīkdatnēm, lūdzu, nospiediet “Piekrītu”.
Ja vēlaties atteikties no sīkdatnēm, lūdzu, nospiediet “Nepiekrītu“. Savu izvēli varat pārvaldīt, nospiežot “Pielāgot izvēli”.

Plašāku informāciju skatiet mūsu Sīkdatņu politikā
Plašāku informāciju skatiet mūsu
Sīkdatņu politikā

Funkcionalitātes (nepieciešamās) sīkdatnes

Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas vietnes darbībai, un tās nevar atspējot. Šīs sīkdatnes var iedalīt sesijas sīkdatnēs un pastāvīgās sīkdatnēs, kuras nesaglabā personu identificējošu informāciju. Sesijas sīkdatnes tiek izdzēstas, tiklīdz Jūs pametīsiet šo vietni.


Statistikas sīkdatnes

Šīs sīkdatnes tiek izmantotas, lai novērtētu vietnes un datplūsmas avotu izmantošanu, lai iegūtu informāciju, kas nepieciešama vietnes darbības uzlabošanai. Šīs sīkdatnes palīdz mums noteikt, kuras tīmekļa vietnes sadaļas ir vispopulārākās, un uzzināt par lietotāju pārlūkošanas paradumiem. Šajā nolūkā mēs izmantojam Google Analytics statistikas rīku. Visa apkopotā informācija ir anonīma un pēc tās nav iespējams Jūs identificēt.


Mārketinga sīkdatnes

Šīs trešo pušu sīkdatnes tiek izmantotas, lai atbilstoši Jūsu vēlmēm parādītu personalizētas reklāmas. Mēs izmantojam sīkdatnes, kas palīdz mums apkopot informāciju par Jūsu lietošanas paradumiem šajā tīmekļa vietnē un ļauj mums uzzināt par Jūsu interesēm, lai mēs varētu rādīt tikai tās reklāmas, kas ir atbilstošas Jūsu lietošanas paradumiem. Ja nevēlaties, lai mēs Jums rādītu jebkādu reklāmu, atstājiet šo izvēlni tukšu.