Visi bloga raksti
Ceļojumi

Ceļojumu apdrošināšana - kā salīdzināt

2024. gada 11. apr.
Visi bloga raksti
Ceļojumi

Ceļojumu apdrošināšana - kā salīdzināt

2024. gada 11. apr.

Dodoties ceļojumā ir svarīgi iegādāties atbilstošu ceļojuma apdrošināšanu, lai neparedzētu apstākļu gadījumā, Tu būtu pēc iespējas pasargāts un varētu justies droši visa ceļojuma laikā.

Ceļošanas transporta veids

Meklējot sev piemērotāko ceļojuma apdrošināšanu, vispirms ir jāsaprot ar kādu transportu nokļūsi savā izvēlētajā galamērķi – ar lidmašīnu, auto vai varbūt kādu citu transporta līdzekli?

Ja izvēlies doties uz ārvalstīm ar lidmašīnu, tad svarīgi, lai apdrošināšanā ir iekļauti lidojuma atcelšanas un aizkavēšanās riski, kā arī ir apdrošināta bagāža, kad tā jau atrodas pie aviokompānijas, lai nebūtu nepatīkami pārsteigumi saņemot savas mantas galamērķa lidostā.

Izskatot vairākus piedāvājumus, svarīgi ir arī saprast tādas lietas, kā piemēram, pēc cik stundām reiss skaitās aizkavēts, kas konkrētās kompānijas noteikumos tiek uzskatīts kā bagāža un kas tiks atlīdzināts, ja tā pazudīs vai aizkavēsies. Piemēram, BTA reiss skaitās aizkavēts tad, ja tas kavē vismaz 4 stundas, bet bagāža skaitās aizkavēta tad, ja tā kavē vismaz 2 stundas. Būtiski ir arī izskatīt, kādi ir katra riska limiti jeb summa, kas tiks atlīdzināta konkrētās situācijas gadījumā.

Šeit vari apskatīt salīdzinājumu starp BTA un citiem Latvijā pieejamajiem apdrošināšanas piedāvājumiem (8 dienu garš ceļojums, uz galamērķi nokļūstot ar lidmašīnu). BTA piedāvā ne tikai augstu pakalpojuma kvalitāti, bet arī labāko cenu!

Ceļojuma apdrošināšana, 1 ceļotājamProgramma nr.1, cena € (eiro)Programma nr.2, cena € (eiro)Programma nr.3, cena € (eiro)
BTA piedāvājums6,80 €/8 dienas14,98 €/8 dienas29,91 €/8 dienas
Aprošinātāja A piedāvājums8,00 €/8 dienas19,60 €/8 dienas23,20 €/8 dienas
Apdrošinātāja B piedāvājums8,80 €/8 dienas21,12 €/8 dienas31,68 €/8 dienas

BTA Ceļojuma apdrošināšana, kalkulators icon right

Protams, bagāža ir jāpasargā arī tad, ja ceļojumā plānots doties ar savu auto, jo mantas bieži tiek uzglabātas tajā bez uzraudzības. Ja ir plānots ņemt līdzi, piemēram, datoru, noteikti jāsalīdzina dažādu kompāniju noteikumus un jāpārliecinās, ka šāda veida tehnika ir iekļauta. Ja bagāža atrodas pie klienta, BTA ceļojuma apdrošināšana nodrošina, ka segumā ir iekļauti ne tikai apavi, apģērbs un higiēnas preces, bet arī telefons, dators, planšetdators un šo ierīču papildu piederumi.

Daži no iespējamiem ceļojuma riskiem

Ja ceļojumā tiek plānots pavadīt laiku ne tikai zvilnot pludmalē vai dodoties nelielā pastaigā, bet arī nodarbojoties ar augstāka riska aktivitātēm, ir nepieciešams salīdzināt piedāvājumos, vai šī aktivitāte ir iekļauta un apdrošināta. Izvēloties paaugstināta riska aktivitātes, BTA ceļojuma apdrošināšanas segumā ir slēpošana un snovošana, kalnu pārgājieni līdz augstumam 4500 m vjl., kalnu riteņbraukšana, sērfings un daudzas citas aktivitātes.

Ne viss vienmēr notiek pēc plāna un mēs to saprotam, tāpēc ceļojuma apdrošināšana parasti iekļauj arī ceļojuma atcelšanu. Taču, lai ceļojuma atcelšanas risks būtu spēkā, polisi ir jāiegādājas dažas dienas pirms ceļojuma, nevis ceļojuma dienā. Katrai kompānijai šis laiks var atšķirties, piemēram, BTA ceļojuma apdrošināšanas polisei ir jābūt iegādātai 72 stundas pirms risks stāsies spēkā. Tāpēc pirms iegādājies savu apdrošināšanu pārliecinies, ka iegādājies to laicīgi, lai vari būt drošs, ka šis risks būs spēkā.

Noteikti ir jāparūpējas par visām savām vajadzībām, kas ir sevišķi svarīgi, ja ir kāda hroniskā saslimšana. Pirms apdrošināšanas iegādes, pārliecinies, ka Tev nepieciešamā medicīniskā palīdzība tiks sniegta un kompensēta, un vai ir kādi ierobežojumi un limiti.

Arī tad, ja esi vesels pirms došanās uz ārvalstīm, ceļojuma laikā var nākties saskarties ne tikai ar kādu slimību, bet arī nopietnu traumu. Tu vari izvēlēties arī apdrošināties pret šādu risku, lai gūtu papildu sirdsmieru ceļojuma laikā. Iegādājoties BTA Ceļojuma apdrošināšanas Zelta programmu, šis risks ir automātiski iekļauts.

Iespējams, nokļūstot galamērķī, ir nepieciešams iznomāt auto. Būtiski ņemt vērā, ka ja ar auto kaut kas notiek, kamēr Tu to lieto, var nākties samaksāt pašrisku, un tas var variēt no dažiem simtiem līdz pat dažiem tūkstošiem. Tāpēc, ja plāno ņemt nomas auto, salīdzini piedāvājumus un noteikti izvēlies nomas automašīnas pašriska apdrošināšanu. Atceries, ka tas ir papildus risks, kas parasti netiek likts standarta segumā, tāpēc būs jāpievieno klāt par papildu summu. BTA mājaslapas sadaļā - ceļojuma apdrošināšana aizpildi informāciju par ceļojumu, nākamajā solī izvēlies apdrošināšanas programmu, un, tālāk solī "Vēlies pievienot papildu aizsardzību?" izvēlies nomas auto riska apdrošināšanu, norādot nomas auto iznomāšanas periodu. Tik vienkārši - Tava ceļojuma apdrošināšana pasargās arī šādā situācijā!

{{coveredPopup.title}}

{{coveredPopup.description}}

{{item.badge}}
{{item.title}}
{{formattedPrice(item.price)}}
{{item.title}}
{{sparsePrice(price, true)}} €
{{coveredPopup.title}}

{{coveredPopup.descriptionCasco}}

{{coveredPopup.descriptionMtpl}}

Apdrošinājuma summa KASKO
{{transform.translate(title)}} {{value}}
Apdrošinātie riski

Mēs, BTA, atlīdzinām par personas, kura pie mums apdrošinājusi transportlīdzekli, nodarītajiem zaudējumiem ceļu satiksmes negadījumā, trešo personu (citu transportlīdzekļu īpašnieku, velosipēdistu, gājēju) ārstēšanās izdevumus, kā arī trešo personu īpašumam nodarītos zaudējumus.

{{coveredInfoTextMtplWithRoadAssistance}}

{{coveredPopup.title}}

{{coveredPopup.description}}

{{translation('one_property_covered_deductible')}} {{coveredPopup.deductible}} €
{{translation('one_property_covered_risks')}}
{{localized(value.tooltipDescription)}}
{{coveredPopup.coveredContent.title}}

{{coveredPopup.coveredContent.description}}

{{item.title}}
{{coveredPopup.formattedPrice(item.price)}} €/pers.
{{localized(risk.title)}}
{{coveredPopup.sparsePrice(price, true)}} €

Ļauj mums Tev atgādināt!

{{productReminderMessage}} {{productReminderDate}}.

Piekrītu saņemt īpašos piedāvājumus un informāciju
Sesija beigsies pēc:

{{sessionTimeout.formattedTime}}

popup_year_of_driver_license
btar_popup_vehicle_data
{{ fieldsPopupHeading }}
{{ cmsFields.youngestDriver.label }}
btar_age_not_in_range
no_youngest_driver_age_error_message
{{ cmsFields.drivingExperience.label }}
no_driving_experience_error_message
{{ cmsFields.territory.label }}
Lūdzu, norādi teritoriju!
{{ cmsFields.drivingExperienceLessThanThreeYears.label }}
Lūdzu, norādi vadīšanas pieredzi!
{{popup.textTitle}}
btar_please_wait

btar_popup_few_seconds

Cookie
Sīkdatnes
Cookies Settings
Sīkdatņu pārvaldība
Lai šī tīmekļa vietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes.
Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un mārketinga sīkdatnes.

Ja piekrītat visām sīkdatnēm, lūdzu, nospiediet “Piekrītu”.
Ja vēlaties atteikties no sīkdatnēm, lūdzu, nospiediet “Nepiekrītu“. Savu izvēli varat pārvaldīt, nospiežot “Pielāgot izvēli”.

Plašāku informāciju skatiet mūsu Sīkdatņu politikā
Plašāku informāciju skatiet mūsu
Sīkdatņu politikā

Funkcionalitātes (nepieciešamās) sīkdatnes

Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas vietnes darbībai, un tās nevar atspējot. Šīs sīkdatnes var iedalīt sesijas sīkdatnēs un pastāvīgās sīkdatnēs, kuras nesaglabā personu identificējošu informāciju. Sesijas sīkdatnes tiek izdzēstas, tiklīdz Jūs pametīsiet šo vietni.


Statistikas sīkdatnes

Šīs sīkdatnes tiek izmantotas, lai novērtētu vietnes un datplūsmas avotu izmantošanu, lai iegūtu informāciju, kas nepieciešama vietnes darbības uzlabošanai. Šīs sīkdatnes palīdz mums noteikt, kuras tīmekļa vietnes sadaļas ir vispopulārākās, un uzzināt par lietotāju pārlūkošanas paradumiem. Šajā nolūkā mēs izmantojam Google Analytics statistikas rīku. Visa apkopotā informācija ir anonīma un pēc tās nav iespējams Jūs identificēt.


Mārketinga sīkdatnes

Šīs trešo pušu sīkdatnes tiek izmantotas, lai atbilstoši Jūsu vēlmēm parādītu personalizētas reklāmas. Mēs izmantojam sīkdatnes, kas palīdz mums apkopot informāciju par Jūsu lietošanas paradumiem šajā tīmekļa vietnē un ļauj mums uzzināt par Jūsu interesēm, lai mēs varētu rādīt tikai tās reklāmas, kas ir atbilstošas Jūsu lietošanas paradumiem. Ja nevēlaties, lai mēs Jums rādītu jebkādu reklāmu, atstājiet šo izvēlni tukšu.