Visi bloga raksti
Transports

Vienas dienas braukšanas atļauja

2024. gada 14. marts
Visi bloga raksti
Transports

Vienas dienas braukšanas atļauja

2024. gada 14. marts
Kas ir vienas dienas braukšanas atļauja un kurā brīdī Tev tāda būtu nepieciešama?

Vienas dienas braukšanas atļauja paredzēta, lai transportlīdzekļa īpašnieks jeb vadītājs varētu aizbraukt līdz tehniskās apskates stacijai ar transportlīdzekli, kam beidzies tehniskās apskates derīguma termiņš. Atļauju transportlīdzekļa vadītājs var noformēt:

  • elektroniski e-CSDD;
  • jebkurā CSDD klientu apkalpošanas centrā, kur to var saņemt pilngadīga persona, uzrādot personu apliecinošu dokumentu (personas pasi/ID karti, CSDD izsniegtu vadītāja apliecību vai mācību braukšanas atļauju).

Atļauja tiek izsniegta Latvijā reģistrētiem, uzskaitē esošiem transportlīdzekļiem, kā arī transportlīdzekļiem, kas noņemti no uzskaites atsavināšanai Latvijā vai kuri izslēgti no Transportlīdzekļu un to vadītāju reģistra, ja 3 gadus nav veikta valsts tehniskā apskate vai reģistrācijas darbības.

Atļauja dod tiesības pārvietoties ar tajā norādīto transportlīdzekli no tā remonta vai atrašanās vietas tikai līdz tuvākajai transportlīdzekļa kategorijai atbilstošajai tehniskās apskates stacijai. Atļauja piedalīties ceļu satiksmē ir derīga elektroniski un to nav nepieciešams izdrukāt. Policijas, muitas vai robežsardzes darbinieki par atļaujas esamību var pārliecināties tiešsaistē Transportlīdzekļu un to vadītāju reģistrā.

Vai vienas dienas atļauja aizvieto OCTA apdrošināšanu?

Vienas dienas braukšanas atļauja nepārklāj OCTA apdrošināšanu. Šīs divas lietas ir atšķirīgas un kalpo dažādiem mērķiem:

  • Vienas dienas braukšanas atļauja ir īslaicīga atļauja, kas ļauj transportlīdzekļa īpašniekam (vadītājam) pārvietoties ar transportlīdzekli no tā remonta vai atrašanās vietas līdz tuvākajai tehniskās apskates stacijai. To var izmantot, ja transportlīdzekļa tehniskā apskate ir beigusies, bet vēlaties to nogādāt uz apskati. Atļauju var iegūt elektroniski vai jebkurā CSDD klientu apkalpošanas centrā.
  • OCTA apdrošināšana ir obligāta transportlīdzekļa apdrošināšana, kas segs zaudējumus, ja notiek ceļu satiksmes negadījums. OCTA apdrošināšana ir nepieciešama, lai legāli piedalītos ceļu satiksmē. Tā nodrošina atlīdzību gan citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, gan pašam transportlīdzekļa īpašniekam gadījumā, ja viņš ir vainīgs negadījumā.
Vai OCTA polisi iespējams iegādāties uz vienu dienu?

OCTA polisi uz vienu dienu vai citu īsu termiņu nav iespējams iegādāties. Tomēr, ņemot vērā, ka OCTA polise ir obligāta visiem motorizētiem transporta līdzekļiem, kas piedalās ceļu satiksmē, polisi būs jāiegādājas uz vienu mēnesi, ja transporta līdzeklis ir izslēgts no reģistra, ja nav veikta tehniskā apskate vairāk nekā 3 gadus, vai uz standarta periodiem (1, 3, 6, 9, 12 mēnešiem), ja transporta līdzeklis ir Latvijas reģistrā. Aprēķini BTA OCTA cenu, izmantojot OCTA kalkulatoru, un izvēlies to sev vēlamajam periodam.

Vai es varu atcelt OCTA apdrošināšanas polisi, piemēram, ja pārdodu auto?

OCTA apdrošināšanas polisi var izbeigt, ja auto tiek pārdots vai iestājies kāds cits likumā norādītais OCTA izbeigšanas iemesls. Dažreiz var būt nelielas izbeigšanas maksas, līdz 5% (likumā atrunāta administratīvā komisija). Šeit daži svarīgi punkti, ko jāņem vērā:

  • Sazinies ar apdrošināšanas sabiedrību. Lai izbeigtu OCTA polisi, sazinies ar savu apdrošināšanas sabiedrību. Viņi izskaidros, kādos gadījumos drīkst veikt polises izbeigšanu.
  • Izbeigšanas datums. Izbeigšanas datums būs atkarīgs no Tava pārdošanas darījuma datuma. Parasti polisi var izbeigt no tā brīža, kad auto ir pārdots, ja iesniegums apdrošinātājam ir iesniegts 7 dienu laikā no pārdošanas brīža.

BTA OCTA polises iespējas

BTA piedāvā vairākus papildu ieguvumus, lai nodrošinātu Tavu drošību un mieru:

  • Citu apdrošināšanas veidu kombinācija. BTA Tu vari iegādāties arī citus apdrošināšanas veidus, piemēram, ceļojuma apdrošināšanu, nelaimes gadījumu vai mājas apdrošināšanu.
  • 24/7 klientu atbalsts. BTA nodrošina klientu atbalstu jebkurā diennakts laikā. Ja rodas jautājumi vai nepieciešama palīdzība, varat sazināties ar BTA speciālistiem.
  • Ātrs un vienkāršs apdrošināšanas process. BTA piedāvā ērtu un saprotamu apdrošināšanas procesu – iegādājies polisi ātri un ērti tiešsaistē vai sazināties ar BTA filiāli.
  • Atlīdzība pie sava apdrošinātāja. Tev nevajadzēs vērsties pie cita apdrošinātāja, ja pēc negadījuma Tavam auto nodarīti zaudējumi un vainīgs ir otrs autovadītājs. BTA veiks atlīdzības lietas noregulēšanu un izmaksu par tava auto remontu.
  • Palīdzība uz ceļa. Tehniskā palīdzība uz ceļa, degvielas pievešana, nogādāšana autoservisā, taksometra pakalpojumi, nomas auto, palīdzība saskaņotā paziņojuma noformēšana – jebkurā diennakts laikā.

Izvēlieties BTA, lai saņemtu plašu apdrošināšanas aizsardzību un parūpētos par savu sirdsmieru!

{{coveredPopup.title}}

{{coveredPopup.description}}

{{item.badge}}
{{item.title}}
{{formattedPrice(item.price)}}
{{item.title}}
{{sparsePrice(price, true)}} €
{{coveredPopup.title}}

{{coveredPopup.descriptionCasco}}

{{coveredPopup.descriptionMtpl}}

Apdrošinājuma summa KASKO
{{transform.translate(title)}} {{value}}
Apdrošinātie riski

Mēs, BTA, atlīdzinām par personas, kura pie mums apdrošinājusi transportlīdzekli, nodarītajiem zaudējumiem ceļu satiksmes negadījumā, trešo personu (citu transportlīdzekļu īpašnieku, velosipēdistu, gājēju) ārstēšanās izdevumus, kā arī trešo personu īpašumam nodarītos zaudējumus.

{{coveredInfoTextMtplWithRoadAssistance}}

{{coveredPopup.title}}

{{coveredPopup.description}}

{{translation('one_property_covered_deductible')}} {{coveredPopup.deductible}} €
{{translation('one_property_covered_risks')}}
{{localized(value.tooltipDescription)}}
{{coveredPopup.coveredContent.title}}

{{coveredPopup.coveredContent.description}}

{{item.title}}
{{coveredPopup.formattedPrice(item.price)}} €/pers.
{{localized(risk.title)}}
{{coveredPopup.sparsePrice(price, true)}} €

Ļauj mums Tev atgādināt!

{{productReminderMessage}} {{productReminderDate}}.

Piekrītu saņemt īpašos piedāvājumus un informāciju
Sesija beigsies pēc:

{{sessionTimeout.formattedTime}}

popup_year_of_driver_license
btar_popup_vehicle_data
{{ fieldsPopupHeading }}
{{ cmsFields.youngestDriver.label }}
btar_age_not_in_range
no_youngest_driver_age_error_message
{{ cmsFields.drivingExperience.label }}
no_driving_experience_error_message
{{ cmsFields.territory.label }}
Lūdzu, norādi teritoriju!
{{ cmsFields.drivingExperienceLessThanThreeYears.label }}
Lūdzu, norādi vadīšanas pieredzi!
{{popup.textTitle}}
btar_please_wait

btar_popup_few_seconds

Cookie
Sīkdatnes
Cookies Settings
Sīkdatņu pārvaldība
Lai šī tīmekļa vietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes.
Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un mārketinga sīkdatnes.

Ja piekrītat visām sīkdatnēm, lūdzu, nospiediet “Piekrītu”.
Ja vēlaties atteikties no sīkdatnēm, lūdzu, nospiediet “Nepiekrītu“. Savu izvēli varat pārvaldīt, nospiežot “Pielāgot izvēli”.

Plašāku informāciju skatiet mūsu Sīkdatņu politikā
Plašāku informāciju skatiet mūsu
Sīkdatņu politikā

Funkcionalitātes (nepieciešamās) sīkdatnes

Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas vietnes darbībai, un tās nevar atspējot. Šīs sīkdatnes var iedalīt sesijas sīkdatnēs un pastāvīgās sīkdatnēs, kuras nesaglabā personu identificējošu informāciju. Sesijas sīkdatnes tiek izdzēstas, tiklīdz Jūs pametīsiet šo vietni.


Statistikas sīkdatnes

Šīs sīkdatnes tiek izmantotas, lai novērtētu vietnes un datplūsmas avotu izmantošanu, lai iegūtu informāciju, kas nepieciešama vietnes darbības uzlabošanai. Šīs sīkdatnes palīdz mums noteikt, kuras tīmekļa vietnes sadaļas ir vispopulārākās, un uzzināt par lietotāju pārlūkošanas paradumiem. Šajā nolūkā mēs izmantojam Google Analytics statistikas rīku. Visa apkopotā informācija ir anonīma un pēc tās nav iespējams Jūs identificēt.


Mārketinga sīkdatnes

Šīs trešo pušu sīkdatnes tiek izmantotas, lai atbilstoši Jūsu vēlmēm parādītu personalizētas reklāmas. Mēs izmantojam sīkdatnes, kas palīdz mums apkopot informāciju par Jūsu lietošanas paradumiem šajā tīmekļa vietnē un ļauj mums uzzināt par Jūsu interesēm, lai mēs varētu rādīt tikai tās reklāmas, kas ir atbilstošas Jūsu lietošanas paradumiem. Ja nevēlaties, lai mēs Jums rādītu jebkādu reklāmu, atstājiet šo izvēlni tukšu.